Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. (MEN kom ihåg att gröna ärtor är en baljväxt och således släkt med soja)

En underbart fräsch sås som passar alldeles utmärkt till framförallt fågel och fisk för er som tål detta. Här serveras såsen till stekt ris, kycklingbröstfilé och snabbinlagda morötter och fänkål.

Du behöver:

  • 240 gröna ärtor
  • 2 dl buljong
  • salt
  • peppar (gärna pepparblandning med ex. svartpeppar, grönpeppar, rosépeppar)
  • saft från 1/2-1 lime
  • ev. redning med klibbrismjöl + vatten eller majsstärkelse + vatten
  • valfritt med 0,5 dl veganmajonnäs enligt recept HÄR
  • valfritt med några droppar tabasco

Gör så här:

  1. Koka upp ärtorna med buljongen
  2. Mixa slät
  3. Du kan sila av såsen men jag föredrar att låta bli
  4. Koka upp på nytt och smaka av med salt och peppar och limesaft
  5. Red av om det behövs (beror lite på hur tjock du vill ha såsen)
  6. Sist kan du vända ner veganmajonnäs i såsen, eller låta bli
  7. Du kan även ordna lite sting med några droppar tabasco

Tips! För ännu lättare smak kan du mixa i lite vanlig hederlig grön gurka eller blanda i lite fin äppelmust