Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
När tacos möter asiatiska smaker blir det fyrverkerier i munnen. Herre jösses så gott.
Vi servera tortillas att fylla med stekt lax, heta räkor, lätt saltad gurka, en asiatisk mangosallad och 3 såser -vitlöksmajo, sweet chilisås och mango/kokos/lime-sås. Alla recept följer enligt nedan
Vitlöksmajo
Förbered majonnäs enligt recept HÄR, mixa i rikligt med vitlök och vänd till sist i lite hackad persilja
Asiatisk mangosallad
- 1 mogen mango, skuren i smala strimlor
- 1 liten rödlök, tunt skivad
- 1 msk riven färsk ingefära
- skal och saft från 1 lime
- 1 näve persilja (eller koriander för den som gillar)
- 1 hackad röd chili
- 1 riven vitlök
- 1 msk olja
- 1 tsk vinäger
- valfritt med 1 tsk sesamolja
- valfritt med 1 msk sesamfrön
- Blanda samman ingredienserna enligt ovan och låt dra åtminstone 30 minuter
Laxen
- Salta och peppra rikligt, jag använde örtsalt
- Stek i het oljad panna på bägge sidor tills klar
- Lägg för att vila
- Dela upp i bitar inför servering
Heta räkor
- Hetta upp en panna med olja
- Fräs rikligt med vitlök och chili
- Häll i räkorna och låt gå bara ett par minuter
- Ta av och lägg för att vila
- Hacka upp inför servering
Lätt saltad gurka
- Dela en gurka på mitten
- Skala som slarvigast av det yttre mörkgröna skalet med en potatisskalare
- Skala sen av resten av gurkan i breda band längs med gurkan
- Lägg i en skål och salta (och peppra eventuellt) lätt vid servering
- Servera
Sweet chilisås finner du recept på HÄR
Mango/kokos/lime-sås finner du recept på HÄR