Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Söt, het och lite syrlig.

Jag har sedan tidigare ett recept på banan- och löksallad på bloggen, en underbar och otippat makalös god sallad som tillbehör gärna till grillat. Egentligen tar jag inte äran för den idéen då jag själv blivit bjuden på den i samband med ett midsommarfirande. Återigen här tar jag inte äran åt mig, fick inspiration från en originalsås med banan och turkisk yoghurt. Har dock allergianpassat såsen själv. Perfekt till grillat även denna men funkar finfint som dressing till ex tacos, fisk eller annan valfri måltid.

Du behöver:

  • 2 bananer
  • 1 sats McSara-dip enligt recept HÄR
  • saft från 1 lime
  • tabasco efter tycke
  • salt
  • peppar
  • 1/2-1 vitlöksklyfta

Gör så här:

  1. Förbered majo
  2. Mixa majo med banan, limesaft och vitlök
  3. Smaka av med salt, peppar och tabasco
  4. Servera kall