10259965_10151809850947255_5658195656667809844_n

Fritt från ägg, mjölk, gluten och soja bl.a.

Bästa paneringen som sitter fast toppenbra och blir superkrispig.

  1. Torka av det som ska paneras med hushållspapper (så att det inte är för blött, ger bättre fäste för paneringen)
  2. Vänd det som ska tillagas i fint mjöl (förslagsvis klibbrismjöl).
  3. Pensla eller doppa i frityrsmet (gör själv enligt recept nedan eller använd Santa Marias mix)
  4. Vänd i polenta blandat med kryddor (för schnitzel) eller doppa i krossade cornflakes -obs! att du behöver kolla innehållet! (för nuggets) eller vänd i ströbröd (glutenfritt, gärna hemmagjort) med kryddor

Går jättebra att både steka och fritera


Frityrsmet
Sök recept på äggfri frityrsmet. Byt bara mot mjöler som funkar (jag tar majsstärkelse, klibbrismjöl, majsmjöl/rismjöl – bra att ta ganska mycket ”fint” mjöl/stärkelse), bakpulver och vatten eller kolsyrat vatten.

Här följer mitt recept:

  • 1dl rismjöl
  • 1,5dl majsstärkelse
  • (+ev. 1-2 kryddmått xanthangummi)
  • + 1tsk bakpulver
  • någon nypa salt
  1. Blanda samma torra ingredienser
  2. Rör sedan ihop torra ingredienser med 2dl vatten.
  3. Låt vila en aning innan användning för bästa resultat.

Santa Maria har också en majs/risbaserad mix.