
Fritt från ägg, mjölk, gluten och soja bl.a.
Bästa paneringen som sitter fast toppenbra och blir superkrispig.
- Torka av det som ska paneras med hushållspapper (så att det inte är för blött, ger bättre fäste för paneringen)
- Vänd det som ska tillagas i fint mjöl (förslagsvis klibbrismjöl).
- Pensla eller doppa i frityrsmet (gör själv enligt recept nedan eller använd Santa Marias mix)
- Vänd i polenta blandat med kryddor (för schnitzel) eller doppa i krossade cornflakes -obs! att du behöver kolla innehållet! (för nuggets) eller vänd i ströbröd (glutenfritt, gärna hemmagjort) med kryddor
Går jättebra att både steka och fritera
Frityrsmet
Sök recept på äggfri frityrsmet. Byt bara mot mjöler som funkar (jag tar majsstärkelse, klibbrismjöl, majsmjöl/rismjöl – bra att ta ganska mycket ”fint” mjöl/stärkelse), bakpulver och vatten eller kolsyrat vatten.
Här följer mitt recept:
- 1dl rismjöl
- 1,5dl majsstärkelse
- (+ev. 1-2 kryddmått xanthangummi)
- + 1tsk bakpulver
- någon nypa salt
- Blanda samma torra ingredienser
- Rör sedan ihop torra ingredienser med 2dl vatten.
- Låt vila en aning innan användning för bästa resultat.
Santa Maria har också en majs/risbaserad mix.