Frityrsmet

Hur användbart var det här inlägget?

Klicka på en stjärna för att betygsätta!

4

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 4

Inga röster än så länge! Var den första att betygsätta detta inlägg.

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.

Det finns åtminstone någon allergivänlig frityrsmet att köpa på marknaden men med ett såhär enkelt recept är det knappast nödvändigt att inhandla. Dessutom kan man otroligt enkelt variera mjölerna i det här receptet helt utifrån vad man tål eller har tillgång till.

Om du vill och tål så har även Santa Maria en mjölk-, ägg- och glutenfri frityrsmet att köpa.

Ingredienser

2.5 dl mjölblandning, ex. 1 dl rismjöl och 1,5 dl majsstärkelse eller enbart klibbrismjöl alt. bovetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm xanthangummi, valfritt
1 tsk örtsalt, eller annan valfri kryddning
2 dl vatten

Gör så här

  1. Blanda samman alla torra ingredienser, inklusive valfri kryddning, i bunke.
  2. Rör sedan ihop torra ingredienser med vattnet.
  3. Låt vila några minuter innan användning för bästa resultat.

Tips!

Jag vill också passa på att framföra att det här med att fritera inte är så oerhört otäckt som många verkar tro. Se bara till att ha värmetåliga redskap och ett lock framme ifall du behöver lägga den på. Använd aldrig vatten att stänka på olja ifall olyckan skulle vara framme. Se också till att inga små barn deltar vid fritering. Man behöver inte vara rädd men man ska förstås ha respekt för het olja.