Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Inte så mycket ett recept som ett tips. Och inte så mycket mitt egentligen som en annan supermammas, en av mina absoluta favoritföljare som bjuder mig på massa inspiration, tips och trix och fina bilder.
Tipset är iaf. Bullar i form. Sparar både tid och stök. Betydligt enklare att baka än vanliga bullar. Snabbt, enkelt och SÅ gott.
- Ta ett bullrecept. Förslagsvis DENNA.
- Smöra en form eller klä den med bakplåtspapper.
- När degen jäst, håll över och bred ut den i formen.
- Blanda samman fyllningen (margarin, vaniljsocker, kanel exempelvis) för sig och klicka ut på degen.
- Dra runt fyllningen så den både hamnar lite överallt ovanpå men även på djupet i degen, kleta runt lite våldsamt helt enkelt.
- Strö på pärlsocker och låt jäsa den andra gången medan du hettar upp ugnen.
- Grädda (tar lite längre tid än vanliga bullar, kanske 20-30 Minuter beroende av storlek)
- Ta ut, låt svalnad.
- Skär ut rutor.
- Funkar dessutom utmärkt att frysa och tina för servering en annan dag ???