Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
En kladdkaka täckt med chokladkolakräm. Enkelt och gott. Servera som den är, eller med valfria bär och/eller glass , kolasås/chokladsås/bärsås alternativt lönnsirap.
Du behöver:
Kladdkakan:
Använd valfritt av de andra recepten på kladdkaka i bloggen här ELLER enligt nedan
- 3dl mjölblandning (1dl majsmjöl, 1dl rismjöl, 1dl majsstärkelse)
- 1tsk xanthangummi
- 2dl socker
- 1/2dl kakao
- 100g mjölkfritt margarin eller neutral olja
- 100 smält mjölkfri choklad
- 2dl kokosmjölk
- 2tsk vaniljsocker eller 1tsk vaniljextrakt
- valfritt med 0,5tsk bakpulver (om du inte gillar den allra mest kladdiga typen av kladdkaka)
- något att smöra och bröa en form med (förslagsvis olja och polenta)
- Blanda samman alla torra ingredienser
- Smält margarinet för sig och den mjölkfria chokladen för sig
- Blanda samman margarinet med chokladen och resterande våta ingredienser
- Rör samman vått och torrt till en jämn och homogen smet
- Häll upp i smörad och bröad springform
- Grädda mitt i ugnen i 175grader i 25minuter
- Ta ut och låt svalna
Chokladkolakrämen:
Återigen, använd valfritt recept på kolakräm ur bloggen och tillsätt kakao ELLER enligt nedan:
- 75g mjölkfritt margarin
- 1/2dl socker
- 1/2dl ljus sirap
- 1dl kokosmjölk
- 3-4msk kakao
- 100g mjölkfri choklad
- Smält margarinet i kastrull, tillsätt sedan allt annat förutom chokladen
- Låt koka upp och sedan puttra på låg temperatur i ca. 10minuter (tills temperatur når 110grader och kolakrämen börjar bli sirapsaktig)
- Hacka den mjölkfri chokladen
- Ta av kolakrämen från plattan och rör i den hackade chokladen, rör tills du fått en jämn blandning
- Häll över kladdkakan
- Låt stelna och svalna
Kyl gärna choklad- och kolakrämstårtan över natten innan servering
Toppa och servera!