choklad och kolatårta

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

En kladdkaka täckt med chokladkolakräm. Enkelt och gott. Servera som den är, eller med valfria bär och/eller glass , kolasås/chokladsås/bärsås alternativt lönnsirap.

Du behöver:

Kladdkakan:

Använd valfritt av de andra recepten på kladdkaka i bloggen  här ELLER enligt nedan

  • 3dl mjölblandning (1dl majsmjöl, 1dl rismjöl, 1dl majsstärkelse)
  • 1tsk xanthangummi
  • 2dl socker
  • 1/2dl kakao
  • 100g mjölkfritt margarin eller neutral olja
  • 100 smält mjölkfri choklad
  • 2dl kokosmjölk
  • 2tsk vaniljsocker eller 1tsk vaniljextrakt
  • valfritt med 0,5tsk bakpulver (om du  inte gillar den allra mest kladdiga typen av kladdkaka)
  • något att smöra och bröa en form med (förslagsvis olja och polenta)
  1. Blanda samman alla torra ingredienser
  2. Smält margarinet för sig och den mjölkfria chokladen för sig
  3. Blanda samman margarinet med chokladen och resterande våta ingredienser
  4. Rör samman vått och torrt till en jämn och homogen smet
  5. Häll upp i smörad och bröad springform
  6. Grädda mitt i ugnen i 175grader i 25minuter
  7. Ta ut och låt svalna

Chokladkolakrämen:

Återigen, använd valfritt recept på kolakräm ur bloggen och tillsätt kakao ELLER enligt nedan:

  • 75g mjölkfritt margarin
  • 1/2dl socker
  • 1/2dl ljus sirap
  • 1dl kokosmjölk
  • 3-4msk kakao
  • 100g mjölkfri choklad
  1. Smält margarinet i kastrull, tillsätt sedan allt annat förutom chokladen
  2. Låt koka upp och sedan puttra på låg temperatur i ca. 10minuter (tills temperatur når 110grader och kolakrämen börjar bli sirapsaktig)
  3. Hacka den mjölkfri chokladen
  4. Ta av kolakrämen från plattan och rör i den hackade chokladen, rör tills du fått en jämn blandning
  5. Häll över kladdkakan
  6. Låt stelna och svalna

Kyl gärna choklad- och kolakrämstårtan över natten innan servering

Toppa och servera!