nonbake

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Inspiration från ett recept jag såg på nätet. Gjorde min allergivänligare variant. Ursprungsreceptet finner du här http://www.homecookingadventure.com/recipes/no-bake-strawberry-chocolate-tart Makalöst lyckat resultat!

Till min allergivänliga variant behöver du:

Kakbotten:

  • ca. 30-40st. oreokakor enligt recept HÄR
  • 50g smält mjölkfritt margarin

Chokladtryffel:

  • 1dl kokosmjölk
  • 250g mjölkfri choklad
  • 2msk mjölkfritt margarin
  • 1msk honung

Smaksättning och dekoration:

  • Valfri bär (ex. jordgubbar, hallon, björnbär, vinbär)

Dekoration och lite extralyx:

  • Riven mjölkfri choklad (här av vit variant)
  • kolakräm enligt receptet kolakrämsfyllning HÄR eller snabb lätt salt kolasås enligt recept HÄR (alternativt bärsås eller chokladsås eller varför inte glass?)

nonbake2

Gör så här:

  1. Se gärna ursprungsreceptet ovan
  2. Mixa samman kakorna (hela kakor med fyllningen) till smulor
  3. Rör samman med det smälta margarinet till en kletig massa
  4. Pressa hår i form (gärna springform med löstagbara kanter)
  5. Låt stelna (jag la 15 minuter i frysen)
  6. Koka upp kokosmjölk, margarin och honung till tryffelfyllningen
  7. Hacka upp chokladen och lägg i värmetålig skål
  8. När kokosmjölksblandningen börjat koka ta av från plattan och häll över den hackade chokladen
  9. Låt stå någon minut och rör sedan tills all choklad smält och du fått en len chokladsås
  10. Låt svalna
  11. Fyll pajformen och stick ner valfria bär
  12. Låt stelna i kylen (tog någon timme)
  13. Dekorera med mer bär, ev. riven choklad
  14. Servera med kolasås och ev. glass

nonbake3

Länkar HÄR också till snabb variant på hemmagjord choklad