Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Inspiration från ett recept jag såg på nätet. Gjorde min allergivänligare variant. Ursprungsreceptet finner du här http://www.homecookingadventure.com/recipes/no-bake-strawberry-chocolate-tart Makalöst lyckat resultat!
Till min allergivänliga variant behöver du:
Kakbotten:
- ca. 30-40st. oreokakor enligt recept HÄR
- 50g smält mjölkfritt margarin
Chokladtryffel:
- 1dl kokosmjölk
- 250g mjölkfri choklad
- 2msk mjölkfritt margarin
- 1msk honung
Smaksättning och dekoration:
- Valfri bär (ex. jordgubbar, hallon, björnbär, vinbär)
Dekoration och lite extralyx:
- Riven mjölkfri choklad (här av vit variant)
- kolakräm enligt receptet kolakrämsfyllning HÄR eller snabb lätt salt kolasås enligt recept HÄR (alternativt bärsås eller chokladsås eller varför inte glass?)
Gör så här:
- Se gärna ursprungsreceptet ovan
- Mixa samman kakorna (hela kakor med fyllningen) till smulor
- Rör samman med det smälta margarinet till en kletig massa
- Pressa hår i form (gärna springform med löstagbara kanter)
- Låt stelna (jag la 15 minuter i frysen)
- Koka upp kokosmjölk, margarin och honung till tryffelfyllningen
- Hacka upp chokladen och lägg i värmetålig skål
- När kokosmjölksblandningen börjat koka ta av från plattan och häll över den hackade chokladen
- Låt stå någon minut och rör sedan tills all choklad smält och du fått en len chokladsås
- Låt svalna
- Fyll pajformen och stick ner valfria bär
- Låt stelna i kylen (tog någon timme)
- Dekorera med mer bär, ev. riven choklad
- Servera med kolasås och ev. glass
Länkar HÄR också till snabb variant på hemmagjord choklad