Fria från mjölk, ägg, gluten och mandel bl.a.

Receptet räckte till 20st normalstora

Ingredienser:

  • 5-6dl överblivna rester av olika tårtbottnar och mjuka kakor (från frysen) -blev lite blandat med mandelsmak (av arom), choklad och naturell -För att förtydliga, rester av hemmabakt -dvs. glutenfria bottnar och mjuka kakor som jag sparat rester av.
  • 50g margarin
  • 1msk kakao
  • Arraksarom (ca. 2-4krm kanske) -efter smak. (Obs! innehåll med tanke på tillsatser som kan utvinnas ur diverse ämnen så som vete)
  • sockerpasta (tog rester från annat bak) (går även att köpa men Obs! innehåll med tanke på allergener)
  • 150g mjölkfri choklad

Gör så här:

  1. Kör kakbitarna, kakao och margarinet med elvisp eller visp i hushållsmaskin tills blandningen är homogen.
  2. Tillsätt arom (eller avstå) efter eget tycke (-smaka av)
  3. Dela degen i 3 bitar och rulla ut alla till avlånga ”ormar”, ställ i kyl eller frys för att stelna en aning
  4. Kavla ut sockerpasta tunnt (recept på sockerpasta finns på bloggen) -gör gärna på bakplåtspapper för att lättare rulla den utan att det fäster på bakbordet
  5. Lägg ut ormarna (gör en i taget) på sockerpastan, rulla ihop så att du får någon millimeter omlott på undersidan, skär av med vass kniv och nyp försiktig ihop sockerpastan
  6. Rulla gärna den sockerpasta-täckta ormen lite för att få en fin rund form
  7. Ställ i kylen för att stelna på nytt
  8. Smält chokladen över vattenbad eller i skål i mikron (men passa noga så du inte bränner den) -låt svalna
  9. Dela upp ”ormarna” i valfri längd av dammsugare och doppa ändarna i choklad, låt gärna stelna på bakplåtspapper i kylen

KLART!

Tips! Man kan göra stora eller små, olika färger på sockerpastan. Självklart ok med marsipan för dom som tål.