Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Egentligen mest en fusion mellan två olika recept och dessutom i ursprunget inte min idé men däremot i vanlig ordning jag som ville ha en allergianpassad version. Så låt mig presentera en rulltårta med en mjuk grön botten med lätt smak av mandel och en ljuvlig chokladfyllning med smak av arrak. Så mjuk. Så god. Både snabb och enkel dessutom.
Gör så här:
- Följ recept för botten till rulltårta enligt recept HÄR men tillsätt
- livsmedelsfärg, val av och mängd efter eget tycke och sen
- något krm mandelarom/bittermandelarom (bara lätt smak)
- Gör fyllningen enligt recept HÄR och bred nå kakan när bägge delar helt svalnat (obs, följ receptet för rulltårtan när det gäller själva handhavandet med botten, gräddningstid, avsvalning och vändning)
- Rulla ihop och kyl tårtan så den stelnar
- Ta ut och ringla över smält choklad, ca. 50g. Kyl på nytt så att chokladen stelnar innan servering