Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja och även utan fisk.
Om du saknar fiskpinnar men inte tål fisk, ja här har du ett perfekt alternativ. Passar även utmärkt om du kanske bara vill ha lite variation hemma. Med en underbar mild doft och smak av kokt fisk men med en krispig yta precis som äkta fiskpinnar. Servera gärna med klassiska fisk-tillbehör så som remouladsås. SÅ GOTT!
Du behöver:
- 500g kycklingfärs (eller kalkon, högst troligt funkar även fläsk)
- 50g ister
- 1 dl kallt vatten
- 2 msk klibbrismjöl (eller annat stärkelserikt mjöl)
- 1 msk dill (torkad eller fryst)
- salt (jag föredrar örtsalt)
- peppar
- 1/4-1/2 noriblad/sjögräs (klippt i pyttesmå bitar eller mixad/mortlad till pulver) -var observant på innehåll och ev. kontamination
- olja
- Panering enligt recept HÄR
Gör så här:
- Värm ugnen till 150 grader
- Vispa samman samtliga ingredienser med hjälp av elvisp för en riktigt slät och homogen smet
- Bred ut i en bakplåtspappersklädd och oljad ugnsform (storlek ca. 20x25cm blir bra)
- Platta och släta till ytan ordentligt med en oljad slickepott
- Lägg formen i en större djup form och in i ugnen, fyll den större formen med vatten så att det når upp ca 1-2cm på den mindre formen (nu blir kycklingen tillagad lite som paté och förblir därför mjuk och len trots att den blir fast i konsistensen)
- Låt stå i ugnen i ca 20 minuter
- Ta ut, låt svalna och gärna kallna helt (i kylen över natten blir bra)
- Skär upp
- Panera enligt recept ovan (vänd i mjöl, doppa i frityrsmet, vänd i valfri panering)
- Stek i olja eller mjölkfritt margarin i medelvarm panna