Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Här följer 2 olika sätt att göra remouladsås på.
1.
Du behöver:
- 1 dl veganmajonnäs enligt recept HÄR
- 1 dl kokosmjölk
- 2-3 tsk mjöl för redning (ex klibbrismjöl eller majsstärkelse, mängden beror på vilket mjöl du väljer -den större mängden här med klibbrismjöl)
- 1tsk curry (går att utesluta men jag gillar lite currysmak i min remoulad) -kom ihåg att curry är en kryddblandning och att du därför behöver kolla innehållet
- 1tsk citronsaft
- 1tsk äppelcidervinäger
- 1,5msk finhackad kapris
- 1,5msk bostongurka
- 1,5msk finhackad persilja
- olivolja
- salt
- peppar
Gör så här:
- Börja med att förbereda majonnäsen, om du inte är som jag och alltid har en hel del förberedd i kylen. Ställ kallt för att stelna aningen.
- Koka nu upp kokosmjölk, mjölet, citronsaften, vinägern och curry i kastrull tills det reder sig till en tjock sås. Ta av och ställ kallt, måste kallna HELT (jag la det i en burk och i frysen)
- Blanda nu det kallnade uppkoket tillsammans majonnäsen, bostongurkan, kapris och persilja
- Smaka av med bara några droppar olivolja, salt och peppar
- KLART!
2.
Du behöver:
- 1 sats veganmajonnäs på valfri bas (majs, ris eller potatis) enligt recept HÄR
- 1,5msk finhackad kapris
- 1,5msk bostongurka
- 1,5msk finhackad persilja
Gör så här:
- Förbered majonäsen
- Blanda i kapris, bostongurka och persilja
- Ställ på kylning
Hej! Äntligen hittat ett recept på remoulad till min allergiker tänkte jag haha.
Hon tål inte senapsfrön, men bostongurka får jag göra egen för att undvika det.
Kokos är hon också allergisk mot (samt vit fisk, räkor, ägg), så min fråga, går det att utesluta / byta kokosmjölken till något?
Jo men det löser sig absolut. Om du tittar noga så är det 2 olika recept. Nr 1 och nr 2. Nr 2 är utan kokos. Skippa senapen och gör egen bostongurka 👌👌
Hej. Ja men det går att lösa. Om du tittar noga så är det 2 olika recept. Nr 2 är utan kokos. Skippa senapen och gör egen bostongurka. Själv föredrar jag dock oavsett curry i 😋