Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
6 portioner
Du behöver:
- Banan, tveklöst bäst med rejält mogen banan -åtminstone brunprickig
- Frityrsmet enligt recept HÄR ( ca 3-4 stora bananer på 1 sats frityrsmet) MEN använd gärna den mindre mängden vätska för tjockare smet
- Olja för fritering, ex. rapsolja eller solrosolja
- Mjöl, ex. klibbrismjöl, bovetemjöl eller majsstärkelse för att vända bananen i innan det doppas i frityrsmet -detta gör att frityrsmeten fastnar lättare.
Gör så här:
- Blanda samman frityrsmeten och låt stå några minuter
- Hetta upp olja till ca 170-190 grader (jag använder inte fritös)
- Skär eventuellt bananen i delar efter önskad storlek
- Vänd bananen i mjöl så att den är helt täckt
- Doppa och rulla runt i frityrsmeten så att ett rejält lager täcker bananen
- Lägg bananen i frityroljan och låt fritera tills gyllenbrun och krispig
- KLART. Servera förslagsvis med glass och lönnsirap. GALET gott.