Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

6 portioner

Du behöver:

  • Banan, tveklöst bäst med rejält mogen banan -åtminstone brunprickig
  • Frityrsmet enligt recept HÄR ( ca 3-4 stora bananer på 1 sats frityrsmet) MEN använd gärna den mindre mängden vätska för tjockare smet
  • Olja för fritering, ex. rapsolja eller solrosolja
  • Mjöl, ex. klibbrismjöl, bovetemjöl eller majsstärkelse för att vända bananen i innan det doppas i frityrsmet -detta gör att frityrsmeten fastnar lättare.

Gör så här:

  1. Blanda samman frityrsmeten och låt stå några minuter
  2. Hetta upp olja till ca 170-190 grader (jag använder inte fritös)
  3. Skär eventuellt bananen i delar efter önskad storlek
  4. Vänd bananen i mjöl så att den är helt täckt
  5. Doppa och rulla runt i frityrsmeten så att ett rejält lager täcker bananen
  6. Lägg bananen i frityroljan och låt fritera tills gyllenbrun och krispig
  7. KLART. Servera förslagsvis med glass och lönnsirap. GALET gott.