![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/08/5D6EF16F-8573-4526-B043-86F8B63D77E2-scaled.jpeg?resize=600%2C400&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/08/5D6EF16F-8573-4526-B043-86F8B63D77E2-scaled.jpeg?fit=676%2C901&ssl=1)
Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.
Bullar trots att man har kort om tid? Bullar utan jäst. Jajamän. Bara 10-12 minuter i ugnen och knappt 5 minuter för att röra ihop smeten. Ljuvligt mjuka, lite som en blandning mellan muffins och bulle. Med valfri fyllning. Så himla enkelt och gott.
10-12 bullar
Du behöver:
Degen
- 1 dl socker
- 100g mjölkfritt margarin, jag använder Floras bredbara
- 2 tsk vaniljsocker
- 4 dl mjölblandning (ex 2 dl majsmjöl, 1 dl hirsmjöl/rismjöl, 1 dl majsstärkelse) -går att variera oerhört och byta ut, även att göra majsfritt
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk xanthangummi, obs. Kontrollera ursprung!
- 2 dl vätska, vatten duger utmärkt
fyllningsförslag
- kanel: 25 g mjölkfritt margarin, 1,5 msk socker, 1 tsk kanel
- vanilj: 25g mjölkfritt margarin, 1 tsk majsstörkelse, 2 tsk vaniljsocker -du kan även fylla med vaniljkräm enligt recept HÄR
- blåbärssylt
- hallonsylt
- En liten bit choklad
- falsk mandelmassa enligt recept HÄR
Du behöver också
- Stabila formar och pärlsocker
![](https://i2.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/08/B7C45F5F-A20D-4D44-88E2-F1981D874000-scaled.jpeg?fit=676%2C507&ssl=1)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader
- Blanda samman alla torra ingredienser i en skål
- Tillsätt margarinet och nyp ihop med dom torra ingredienserna tills du når en väldigt smulig smuldeg
- Tillsätt vätskan och vispa till en jämn smet
- Fördela smeten i formar
- Med hjälp av en liten sked, forma en grop i mitten på varje bulle -lägg i fyllning.
- Strö på pärlsocker på bullarna och grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter
- Klart!
![](https://i2.wp.com/matsara.se/wp-content/uploads/2020/08/D3CA6B66-D11A-46B2-9C29-41FB028A7666-scaled.jpeg?fit=676%2C507&ssl=1)