Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Ännu fler användningsområden för min veganmajonnäs =) Båda veganmajonnäserna faktiskt. Här följer 1 olika recept för currydip.
1.
Du behöver:
- 1/2 sats veganmajonnäs enligt recept HÄR (jag gör alltid en hel och sparar till nästa användningsområde)
- ca. 2msk ketchup eller chilisås (jag tog lite av bägge)
- 1 liten vitlöksklyfta
- curry (mängd efter önskad styrka på smaken)
- 2msk mango (jag tog fryst)
- gurkmeja (ifall mer färg behövs)
- cayennepeppar
Gör så här:
- Förbered majonnäsen
- Rör sen i resterande ingredienser och mixa lite till
- Ta lite curry i taget, smaksätt efter önskad mängd currysmak (för mig blev det nog 1-2tsk ungefär)
- Gurkmejan är enbart till för färgsättning
- Cayennepeppar om styrka önskas
2.
Du behöver:
- 1/2 sats veganmajonnäs enligt recept HÄR
- ca. 2 msk ketchup eller chilisås
- 1 liten vitlöksklyfta
- curry (mängd efter önskad styrka på smaken) -2 tsk tycker jag passar bra
Gör så här:
- Förbered majonnäsen
- Blanda i resterande ingredienser
- Ställ på kylning
TIPS! Ät som den är eller värm försiktigt i kastrull (bör nog inte koka så att det inte skär sig)
TIPS 2! Ät som enda såsen eller smaksätt ex. köttfärssåsen med en klick