curry-

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Ännu fler användningsområden för min veganmajonnäs =) Båda veganmajonnäserna faktiskt. Här följer 1 olika recept för currydip.

1.

Du behöver:

  • 1/2 sats veganmajonnäs enligt recept HÄR (jag gör alltid en hel och sparar till nästa användningsområde)
  • ca. 2msk ketchup eller chilisås (jag tog lite av bägge)
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • curry (mängd efter önskad styrka på smaken)
  • 2msk mango (jag tog fryst)
  • gurkmeja (ifall mer färg behövs)
  • cayennepeppar

Gör så här:

  1. Förbered majonnäsen
  2. Rör sen i resterande ingredienser och mixa lite till
  3. Ta lite curry i taget, smaksätt efter önskad mängd currysmak (för mig blev det nog 1-2tsk ungefär)
  4. Gurkmejan är enbart till för färgsättning
  5. Cayennepeppar om styrka önskas

2.

Du behöver:

  • 1/2 sats veganmajonnäs enligt recept HÄR
  • ca. 2 msk ketchup eller chilisås
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • curry (mängd efter önskad styrka på smaken) -2 tsk tycker jag passar bra

Gör så här:

  1. Förbered majonnäsen
  2. Blanda i resterande ingredienser
  3. Ställ på kylning

TIPS! Ät som den är eller värm försiktigt i kastrull (bör nog inte koka så att det inte skär sig)

TIPS 2! Ät som enda såsen eller smaksätt ex. köttfärssåsen med en klick