Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
En perfekt variation på korvgryta/-stroganoff.
Du behöver:
- 300g korv (jag använder här min egen enkla falukorv enligt recept HÄR)
- 1 liten gul lök
- 1 dl chilisås, salsa eller krossade tomater
- 2 dl kokosmjölk (utan tillsatser)
- 2 dl buljong
- 1-2 tsk vinäger (beroende på syran ifrån tomaterna)
- 1msk currypulver (obs. se innehållet utifrån era allergier)
- 1/2 grön paprika
- salt
- olja för stekning
- ev. redning (majsstärkelse eller klibbrismjöl)
Gör så här:
- Hetta upp panna med olja
- Stek finhackad lök tills den svettas (blir glansig)
- Tillsätt korven i bitar och bryn lite yta
- Tillsätt resten av ingredienserna förutom paprika och låt puttra samman
- Smaka av med salt
- Red av om så behövs
- Tillsätt bara i slutet den strimlade paprikan, låt puttra med några minuter innan servering
- Klart