Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

En perfekt variation på korvgryta/-stroganoff.

Du behöver:

  • 300g korv (jag använder här min egen enkla falukorv enligt recept HÄR)
  • 1 liten gul lök
  • 1 dl chilisås, salsa eller krossade tomater
  • 2 dl kokosmjölk (utan tillsatser)
  • 2 dl buljong
  • 1-2 tsk vinäger (beroende på syran ifrån tomaterna)
  • 1msk currypulver (obs. se innehållet utifrån era allergier)
  • 1/2 grön paprika
  • salt
  • olja för stekning
  • ev. redning (majsstärkelse eller klibbrismjöl)

Gör så här:

  1. Hetta upp panna med olja
  2. Stek finhackad lök tills den svettas (blir glansig)
  3. Tillsätt korven i bitar och bryn lite yta
  4. Tillsätt resten av ingredienserna förutom paprika och låt puttra samman
  5. Smaka av med salt
  6. Red av om så behövs
  7. Tillsätt bara i slutet den strimlade paprikan, låt puttra med några minuter innan servering
  8. Klart