Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a
En smakrik kycklingröra, perfekt till pasta eller ris eller t.o.m kall som röra till den ugnsbakade sötpotatisen eller som fyllning i baguette eller annat favoritbröd.
4-6 personer
Du behöver:
2 kycklingfiléer
Salt (gärna örtsalt)
Peppar
1-2 msk curry
2 msk chilisås
4 späda stjälkar selleri
1 gul lök
1 äpple
1-2 vitlöksklyftor
4 dl kokosmjölk
4 tsk majsstärkelse
2 msk senap
2 tsk vinäger
Olja för stekning
3 msk hackad gräslök
valfritt med 1 dl veganmajonäs enligt recept HÄR (går utan problem att utesluta)
Gör så här:
- Finhacka lök, äpple och selleri och lägg undan
- Dels kycklingen i grytstora bitar eller i strimlor, salta och peppra och stek i olja i het panna tills du får din yta (behöver inte vara färdigtillagad)
- Ta av kycklingen
- Hetta upp pannan igen och fräs lök, äpple och selleri i olja tills den svettas (blir glansig och börjar mjukna)
- Tillsätt vitlök och curry (mängd beroende av hur mycket smak du vill ha)
- Blanda samman vätskorna och majsstärkelsen och tillsätt till selleri/löken och låt koka upp så att såsen tjocknar
- finhacka nu kycklingen och återför till såsen
- Låt allting puttra tills kycklingen är färdigtillagad och såsen nått den tjocklek som önskas (tar bara några få minuter)
- Smaka av med ev mer salt och peppar
- Avdluta med att vända ner gräslöken