Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a

En smakrik kycklingröra, perfekt till pasta eller ris eller t.o.m kall som röra till den ugnsbakade sötpotatisen eller som fyllning i baguette eller annat favoritbröd.

4-6 personer

Du behöver:

2 kycklingfiléer

Salt (gärna örtsalt)

Peppar

1-2 msk curry

2 msk chilisås

4 späda stjälkar selleri

1 gul lök

1 äpple

1-2 vitlöksklyftor

4 dl kokosmjölk

4 tsk majsstärkelse

2 msk senap

2 tsk vinäger

Olja för stekning

3 msk hackad gräslök

valfritt med 1 dl veganmajonäs enligt recept HÄR (går utan problem att utesluta)

Gör så här:

  1. Finhacka lök, äpple och selleri och lägg undan
  2. Dels kycklingen i grytstora bitar eller i strimlor, salta och peppra och stek i olja i het panna tills du får din yta (behöver inte vara färdigtillagad)
  3. Ta av kycklingen
  4. Hetta upp pannan igen och fräs lök, äpple  och selleri i olja tills den svettas (blir glansig och börjar mjukna)
  5. Tillsätt vitlök och curry (mängd beroende av hur mycket smak du vill ha)
  6. Blanda samman vätskorna och majsstärkelsen och tillsätt till selleri/löken och låt koka upp så att såsen tjocknar
  7. finhacka nu kycklingen och återför till såsen
  8. Låt allting puttra tills kycklingen är färdigtillagad och såsen nått den tjocklek som önskas (tar bara några få minuter)
  9. Smaka av med ev mer salt och peppar
  10. Avdluta med att vända ner gräslöken