Du behöver:

Kycklingspett

  • Kycklingfilé
  • Marinad: honung, olivolja, senap, sesamolja, salt, peppar och aningens chilisås
  • Spett
  1. Marinera i 2h. Trä på spett. Grilla eller kör i ugnen i 15min på 175 grader
  2. Glasera gärna med lite marinad (som inte varit i kontakt med kyckling innan tillredning) efter att kycklingen tillagats färdigt

Mangosalsa

  • 1 mango
  • 1/4 ananas
  • 1 tomat
  • 1 näve persilja
  • salt
  • peppar
  1. Skala och hacka, blanda.
  2. Krydda. KLART!

Sötpotatispommes

  • Sötpotatis
  • olja
  • salt
  • peppar
  1. Skär pommes av sötpotatis (behöver inte skalas)
  2. Blanda med olja och kryddning
  3. Kör i ugnen på 175 grader i 15min (beror lite på ugnen) -nu valde jag samma temp som med kycklingen eftersom att jag körde in dom i ugnen samtidigt (varmlufts-). Annars brukar jag göra sötpotatisen på högre temp.

Persiljesås

  • 1dl kokosmjölk
  • 1tsk citronsaft
  • 1tsk äppelcidervinäger
  • 1tsk klibbrismjöl
  • 1 nypa vitpeppar
  • salt
  • 1dl veganmajonnäs enl. recept HÄR
  • 1 hel kruka persilja
  1. Koka upp kokosmjölk, citronsaft, vinäger, vitpeppar och klibbrismjöl till en redd vit sås.
  2. Smaka av med salt
  3. Mixa till sist samman majonnäsen med persiljan och vänd ner i såsen efter att du tagit den av plattan (ska inte koka mer)
  4. Servera!

Tips! För kall persiljesås kyler du först ner den redda vita såsen och rör ner majonnäsen när den kallnat.