Du behöver:
Kycklingspett
- Kycklingfilé
- Marinad: honung, olivolja, senap, sesamolja, salt, peppar och aningens chilisås
- Spett
- Marinera i 2h. Trä på spett. Grilla eller kör i ugnen i 15min på 175 grader
- Glasera gärna med lite marinad (som inte varit i kontakt med kyckling innan tillredning) efter att kycklingen tillagats färdigt
Mangosalsa
- 1 mango
- 1/4 ananas
- 1 tomat
- 1 näve persilja
- salt
- peppar
- Skala och hacka, blanda.
- Krydda. KLART!
Sötpotatispommes
- Sötpotatis
- olja
- salt
- peppar
- Skär pommes av sötpotatis (behöver inte skalas)
- Blanda med olja och kryddning
- Kör i ugnen på 175 grader i 15min (beror lite på ugnen) -nu valde jag samma temp som med kycklingen eftersom att jag körde in dom i ugnen samtidigt (varmlufts-). Annars brukar jag göra sötpotatisen på högre temp.
Persiljesås
- 1dl kokosmjölk
- 1tsk citronsaft
- 1tsk äppelcidervinäger
- 1tsk klibbrismjöl
- 1 nypa vitpeppar
- salt
- 1dl veganmajonnäs enl. recept HÄR
- 1 hel kruka persilja
- Koka upp kokosmjölk, citronsaft, vinäger, vitpeppar och klibbrismjöl till en redd vit sås.
- Smaka av med salt
- Mixa till sist samman majonnäsen med persiljan och vänd ner i såsen efter att du tagit den av plattan (ska inte koka mer)
- Servera!
Tips! För kall persiljesås kyler du först ner den redda vita såsen och rör ner majonnäsen när den kallnat.