Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Jag har sagt det förut men jag säger det igen. Receptet för äggfria maränger som du hittar på bloggen och enligt länk nedan fungerar som maränger när gräddat men blir marshmallows i ogräddad form. Det här alltså egentligen inte så mycket av ett nytt recept som en påminnelse och en enklare instruktion och tips på varianter.

Du behöver:

  • Marshmallows/maräng-smet enligt recept HÄR (gjord av vatten, socker, gelatin)
  • Gärna aromer eller annan valfri smaksättning
  • Valfritt med färgsättning med ex. livsmedelsfärg/karamellfärg bl.a.
  • Valfritt med choklad av allergivänlig sort att doppa i.

Gör så här:

  1. Förbered smeten enligt receptet. Kom ihåg att smeten är klar först när den formar fina toppar och vispats närmast helt sval med andra ord.
  2. Smaksätt och/eller färga enligt eget önskemål (ex. bananarom och gul färg för skumbananer, kokosflingor och ev. kokosarom för kokosknappar, jordgubbsarom och röd/rosa färg för skumhjärtan etc -alternativen är oändliga)
  3. Spritsa ut smeten till valfri form alternativt bred ut i florsockerpudrad form för att stelna
  4. Låt stå i rumstemperatur någon timme till två (kan variera lite hur stora bitar man gjort. När smeten stelnar förblir den mjuk men inte längre kladdig, den håller formen även när den förflyttas.
  5. När du enkelt kan vända/flytta på/välta ur smeten utan att den tappar formen, då har du en färdig marshmallow. Ofta får man dock vända/välta ur och låta torka/stelna en liten stund igen för att undersidan inte heller ska vara kladdig.
  6. Nu kan du antingen skära upp och förvara i tätslutande burk eller påse alternativt doppa i choklad och låta stelna i kyl innan förvaring.
  7. Gott gott gott! Och förvånansvärt enkelt. Jag gör samtidigt gärna dubbel sats så får jag lite maränger på köpet också