Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Av alla påhittade varianter av semlan måste jag säga att munksemlan vinner ÖVERLÄGSET!!! På bloggen finns sedan tidigare recept på släta kardemummabullar för semlor samt recept på semmelpaj men DET HÄR slår överlägset allt. Tror inte jag kommer att göra på annat vis någonsin igen. Det är mitt munkrecept som är huvudrollen i receptet, den tillsammans med fullständigt falsk mandelmassafyllningen och en ljuvligt fräsch kokosgrädde blev smaken himmelsk. Sammanfattar kort hur jag gjorde men samtliga recept finns redan på bloggen, detta är alltså ett hopplock.

Gör så här:

  1. Använd deg recept för MUNKAR men tillsätt 1-2 tsk mald kardemumma i degen
  2. Forma munkar och fritera alternativt forma bollar (tänk på att inte göra alldeles för stora bollar för du vill inte riskera att det inte hinner bli färdiggräddade och kom ihåg att degen sväller rejält vid fritering, så gör inte riktigt så stora som du vill ha utan mindre och så sväller det).
  3. Låt munkarna svalna HELT
  4. Falsk mandelmassafyllning hittar du recept på HÄR (du kan spä ut med vätska till den önskade konsistensen och jag tror t.o.m. att jag gjorde min lösare än vanligt)
  5. Kokosgrädde: förbered och låt stå i kylen tills montering: Vispa samman 2,5 dl stelnad kokosmjölk utan tillsatser (förkyld kokosmjölk där du separerar det vattniga från det vita stela och använder enbart det vita) med skal från 1 citron, innanmätet från 1 vaniljstång + 1 msk florsocker alternativt 2 tsk vaniljsocker (med äkta vanilj). Citronen neutraliserar bort kokossmaken men ger samtidigt en härligt fräsch smak till grädden.
  6. Montera
  7. Klart
  8. Går även att förvara i kylen efter montering för att låta stelna aningens till, blir nästan ännu bättre resultat då.