Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
En väldigt lyxig men samtidigt förvånansvärt enkelt rätt att tillaga.
4 portioner
Du behöver:
torsken
- 4 rygg filéer av torsk (eller annan valfri vit fisk)
- 8-12 skivor parma eller Serrano (obs. kontrollera innehållet)
- salt
- peppar
- olivolja
vinmoset
- 800 g mjölig potatis
- 1,5-2 dl vitt smakrikt vin (obs. kontrollera allergenfritt om grav känslighet)
- 2 msk mjölkfritt margarin (ex. Floras bredbara)
- valfritt med 2 msk av Violifes falska philadephialika-spread
- salt
- peppar
caesarsalladen
- romansallad, 1 huvud
- 1/2 gurka -gärna skalad anser jag
- 250 g körsbärstomater eller plommontomater
- 1 stor rödlök
- valfritt med 1-2 msk kapris
- caesardressing enligt recept HÄR
Gör så här:
- Börja med moset, det tar längst tid.
- Sätt potatisen på kokning (skalad) -observera att tiden varierar beroende av potatissort.
- Förbered caesardressingen
- Börja med fisken när potatisen har ca 20 minuter kvar
- Salta och peppra fisken
- Lägg sedan parmaskivor omlott och placera fisken på dom och rulla in, lägg skarven nedåt
- Olja en ugnsfast form och lägg fiskfiléerna i den, ringla över lite olja och salta + peppra lite mer
- Kör in i ugnen på 175 grader i ca. 15 minuter, kör inte för länge
- När potatisen kokat klart, häll av vattnet och mosa/pressa potatisen fint
- Koka snabbt upp vinet med margarinet och violife-osten och häll sedan lite i taget över potatisen medan du rör samman ett lent mos
- Salta och peppra efter eget tycke
- Gör sallad av grova bitar gurka, tomat, sallad och tunna skivor av rödlök. Blanda i dressing och snåla inte med denna. Toppa med kapris.
- Servera fisken med moset, salladen och gärna skyn ifrån ugnsformen från fisken.
- Om möjligt, drick det vita vinet till som du gjort moset av.