Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

En väldigt lyxig men samtidigt förvånansvärt enkelt rätt att tillaga.

4 portioner

Du behöver:

torsken

  • 4 rygg filéer av torsk (eller annan valfri vit fisk)
  • 8-12 skivor parma eller Serrano (obs. kontrollera innehållet)
  • salt
  • peppar
  • olivolja

vinmoset

  • 800 g mjölig potatis
  • 1,5-2 dl vitt smakrikt vin (obs. kontrollera allergenfritt om grav känslighet)
  • 2 msk mjölkfritt margarin (ex. Floras bredbara)
  • valfritt med 2 msk av Violifes falska philadephialika-spread
  • salt
  • peppar

caesarsalladen

  • romansallad, 1 huvud
  • 1/2 gurka -gärna skalad anser jag
  • 250 g körsbärstomater eller plommontomater
  • 1 stor rödlök
  • valfritt med 1-2 msk kapris
  • caesardressing enligt recept HÄR

Gör så här:

  1. Börja med moset, det tar längst tid.
  2. Sätt potatisen på kokning (skalad) -observera att tiden varierar beroende av potatissort.
  3. Förbered caesardressingen
  4. Börja med fisken när potatisen har ca 20 minuter kvar
  5. Salta och peppra fisken
  6. Lägg sedan parmaskivor omlott och placera fisken på dom och rulla in, lägg skarven nedåt
  7. Olja en ugnsfast form och lägg fiskfiléerna i den, ringla över lite olja och salta + peppra lite mer
  8. Kör in i ugnen på 175 grader i ca. 15 minuter, kör inte för länge
  9. När potatisen kokat klart, häll av vattnet och mosa/pressa potatisen fint
  10. Koka snabbt upp vinet med margarinet och violife-osten och häll sedan lite i taget över potatisen medan du rör samman ett lent mos
  11. Salta och peppra efter eget tycke
  12. Gör sallad av grova bitar gurka, tomat, sallad och tunna skivor av rödlök. Blanda i dressing och snåla inte med denna. Toppa med kapris.
  13. Servera fisken med moset, salladen och gärna skyn ifrån ugnsformen från fisken.
  14. Om möjligt, drick det vita vinet till som du gjort moset av.