Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Du behöver:
- En avlång brödform (eller liknande)
- mördegskakor enligt HALV sats HÄR (du kan även ta andra valfria kakor av spröd variant -exempelvis pepparkakor nu i juletider)
- 400g mjölkfri choklad (smak och kakaohalt avgör smaken, från mörkt till ljus)
- 2 dl kokosmjölk
- 75 g kokosolja
- 75 g mjölkfritt margarin (Alternativt mer kokosolja)
- 2 msk vaniljsocker
Gör så här:
- Förbered kaksmeten. Stansa ut runda eller fyrkantiga kakor. Nagga, eller kör över med kruskavel och grädda i 200 grader istället för 175 som receptet anger. Grädda då några minuter kortare, tills gyllenbruna kanter.
- Låt svalna.
- Hacka upp chokladen och lägg i en värmetålig stor skål
- Lägg olja, margarin och kokosmjölk i en kastrull och värm upp tills det kokar
- Häll över chokladen och låt stå någon minut
- Mixa med stavmixer till en slät chokladmassa (OM det skulle skära sig får du tips HÄR o hur du kan rädda det)
- Blanda i vaniljsockret
- Låt svalna
- Varva kakor och chokladsmeten i en bakplåtspappersklädd form
- Ställ i kylen för att stelna, gärna över natten
- skär tunna skivor