Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Du behöver:

  • En avlång brödform (eller liknande)
  • mördegskakor enligt HALV sats HÄR (du kan även ta andra valfria kakor av spröd variant -exempelvis pepparkakor nu i juletider)
  • 400g mjölkfri choklad (smak och kakaohalt avgör smaken, från mörkt till ljus)
  • 2 dl kokosmjölk
  • 75 g kokosolja
  • 75 g mjölkfritt margarin (Alternativt mer kokosolja)
  • 2 msk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Förbered kaksmeten. Stansa ut runda eller fyrkantiga kakor. Nagga, eller kör över med kruskavel och grädda i 200 grader istället för 175 som receptet anger. Grädda då några minuter kortare, tills gyllenbruna kanter.
  2. Låt svalna.
  3. Hacka upp chokladen och lägg i en värmetålig stor skål
  4. Lägg olja, margarin och kokosmjölk i en kastrull och värm upp tills det kokar
  5. Häll över chokladen och låt stå någon minut
  6. Mixa med stavmixer till en slät chokladmassa (OM det skulle skära sig får du tips HÄR o hur du kan rädda det)
  7. Blanda i vaniljsockret
  8. Låt svalna
  9. Varva kakor och chokladsmeten i en bakplåtspappersklädd form
  10. Ställ i kylen för att stelna, gärna över natten
  11. skär tunna skivor