Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Här följer 2 olika sätt att göra remouladsås på.
1.
Du behöver:
- 1 dl veganmajonnäs enligt recept HÄR
- 1 dl kokosmjölk
- 2-3 tsk mjöl för redning (ex klibbrismjöl eller majsstärkelse, mängden beror på vilket mjöl du väljer -den större mängden här med klibbrismjöl)
- 1tsk curry (går att utesluta men jag gillar lite currysmak i min remoulad) -kom ihåg att curry är en kryddblandning och att du därför behöver kolla innehållet
- 1tsk citronsaft
- 1tsk äppelcidervinäger
- 1,5msk finhackad kapris
- 1,5msk bostongurka
- 1,5msk finhackad persilja
- olivolja
- salt
- peppar
Gör så här:
- Börja med att förbereda majonnäsen, om du inte är som jag och alltid har en hel del förberedd i kylen. Ställ kallt för att stelna aningen.
- Koka nu upp kokosmjölk, mjölet, citronsaften, vinägern och curry i kastrull tills det reder sig till en tjock sås. Ta av och ställ kallt, måste kallna HELT (jag la det i en burk och i frysen)
- Blanda nu det kallnade uppkoket tillsammans majonnäsen, bostongurkan, kapris och persilja
- Smaka av med bara några droppar olivolja, salt och peppar
- KLART!
2.
Du behöver:
- 1 sats veganmajonnäs på valfri bas (majs, ris eller potatis) enligt recept HÄR
- 1,5msk finhackad kapris
- 1,5msk bostongurka
- 1,5msk finhackad persilja
Gör så här:
- Förbered majonäsen
- Blanda i kapris, bostongurka och persilja
- Ställ på kylning