Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Här följer 2 olika sätt att göra remouladsås på.

1.

Du behöver:

  • 1 dl veganmajonnäs enligt recept HÄR
  • 1 dl kokosmjölk
  • 2-3 tsk mjöl för redning (ex klibbrismjöl eller majsstärkelse, mängden beror på vilket mjöl du väljer -den större mängden här med klibbrismjöl)
  • 1tsk curry (går att utesluta men jag gillar lite currysmak i min remoulad) -kom ihåg att curry är en kryddblandning och att du därför behöver kolla innehållet
  • 1tsk citronsaft
  • 1tsk äppelcidervinäger
  • 1,5msk finhackad kapris
  • 1,5msk bostongurka
  • 1,5msk finhackad persilja
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Börja med att förbereda majonnäsen, om du inte är som jag och alltid har en hel del förberedd i kylen. Ställ kallt för att stelna aningen.
  2. Koka nu upp kokosmjölk, mjölet, citronsaften, vinägern och curry i kastrull tills det reder sig till en tjock sås. Ta av och ställ kallt, måste kallna HELT (jag la det i en burk och i frysen)
  3. Blanda nu det kallnade uppkoket tillsammans majonnäsen, bostongurkan, kapris och persilja
  4. Smaka av med bara några droppar olivolja, salt och peppar
  5. KLART!

2.

Du behöver:

  • 1 sats veganmajonnäs på valfri bas (majs, ris eller potatis) enligt recept HÄR
  • 1,5msk finhackad kapris
  • 1,5msk bostongurka
  • 1,5msk finhackad persilja

Gör så här:

  1. Förbered majonäsen
  2. Blanda i kapris, bostongurka och persilja
  3. Ställ på kylning