Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Som bounty men med en julig twist. Fyllningen har en smak av både apelsin och saffran och chokladen toppas med kanderade apelsinskal.

Du behöver:

  • 3 dl kokosflingor
  • 2 dl florsocker
  • 1tsk vaniljsocker 
  • 50 g smält mjölkfritt margarin (går även att göra med kokosolja)
  • 0,5 g mald saffran, har du bara pistiller kan du mortla det med 2 tsk socker
  • skal och saft (ca 3 msk) från 1 apelsin
  • Vatten och strösocker för kandering (följ receptet HÄR) -sirapen i receptet i länken går att skipppa.
  • Mjölkfri choklad att doppa i

Gör så här:

  1. Börja med att följa instruktioner för hur du kanderar apelsinskal enligt ovanstående länk. Gör klart detta. Det är betydligt enklare än du tror. Annars kan du eventuellt köpa färdiga kanderade apelsinskal, även om jag vill påstå att det inte är riktigt samma sak.
  2. Nu kan du börja med fyllningen, börja med att smälta margarinet tillsammans med saffran och apelsinsaften (värmen gör att saffranssmaken kommer ut mer).
  3. Låt margarinet svalna.
  4. Blanda samman kokosflingor, florsocker, och vaniljsocker och tillsätt sen vätskorna. Rör samman till en homogen smet och ställ i kylen någon halvtimme för att stelna.
  5. Ta ut och forma små bollar (eller annan valfri form) och ställ på nytt i kylen för att stelna.
  6. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro (rör om emellanåt så att det inte bränns).
  7. Doppa bountybollarna en och en i choklad, låt överflöd av choklad rinna av och lägg på bakplåtspapper. Toppa med apelsinskal och ställ i kylen för att stelna.