Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Som om semmelbullar, semmelkladdkaka, semmelpaj, semmelwrap och semmelmunkar bl.a. inte skulle vara nog. Här kommer en till rolig liten twist på det hela. Semmelbollar. En ljuvlig kardemummasmakande boll med fyllning av falsk mandelmassa.

Inspirationen kommer från originalet som ni finner HÄR men det här är MIN allergivänliga variant.

ca 10 st bollar

Du behöver:

fyllningen

  • 1/4 sats av falsk mandelmassa enligt recept HÄR. Jag anser dock tveklöst att du ska göra en hel sats medan du ändå håller på. Du kan förvara i kyl eller frys och passa på att prova lite fler recept med falsk mandelmassa

kardemummasmeten

  • 100 g mjölkfritt margarin, jag föredrar bredbart (jag använder Floras)
  • 0,75 dl socker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 msk kokosmjölk (ren asiatisk variant)
  • 1/2 msk mald kardemumma
  • 2 dl boveteflingor
  • 2 dl kokosflingor

garnering

  • 1 dl pärlsocker
  • 1/2 msk kardemumma

Gör så här:

  1. Förbered mandelmassan.
  2. Dela upp fyllningen i 10 delar, varje del blir ungefär 2 tsk i storlek. Rulla till bollar och ställ i frysen för att stelna.
  3. Blanda samman ingredienserna till kardemummasmeten och arbeta till en jämn smet
  4. Täck varje fyllningsboll med kardemummasmeten, rulla till bollar
  5. Avsluta med att rulla i en blandning av pärlsocker och kardemumma
  6. Ställ i kylen för att stelna någon timme
  7. Klart!