Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Här är ett gammal recept som jag visst hade glömt att publicera. Så varsågod. Semmelsmak i en söt och mjuk wrap. Falsk mandelmassa och vegangrädde. Tips! Wrapsen/brödet kan även användas som bröd till andra wraps MEN om det inte ska vara av efterrättskaraktär så skippa bara sockret i degen (låt sirapen vara kvar).
6-8 st
Du behöver:
- 1/2 sats av universaldeg enligt recept HÄR
- Falsk mandelmassa utan mandel och även frisk kokosgrädde enligt receptet HÄR
Gör så här:
- Följ anvisning enligt receptet för universaldegen
- Låt jäsa 1 h
- Dela upp degen i 6-8 st delar
- Rulla varje degbit till en boll och lägg på välmjölat bakbord alternativt på plastfolie och kavla (eller platta) ut till 2 mm i tjocklek, riktigt tunt alltså
- Lägg över varje bit på bakplåtspapper (om du inte kavlat direkt på bakplåtspapperet (tryck bara ihop ev. skador i degen)
- Låt jäsa ytterligare en liten stund (om du hinner (15-20 minuter) medan du värmer upp ugnen till 200grader
- Grädda mitt i ugnen i ca. 4 minuter, ska bara precis genomgräddas men absolut inte få färg (ska fortfarande vara mjukt och töjbart)
- Ta ut och förflytta varje brödbit med hjälp av stekspade till en tallrik som du täckt med kökshanduk
- Lägg en till kökshandduk ovanpå så att brödet håller sig mjukt, låt svalna
- När brödet svalnat, brev på den falska mandelmassan och spritsa på grädden
- Rulla ihop eller vänd bara in sidorna mot mitten
- Klart!