Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Här är ett gammal recept som jag visst hade glömt att publicera. Så varsågod. Semmelsmak i en söt och mjuk wrap. Falsk mandelmassa och vegangrädde. Tips! Wrapsen/brödet kan även användas som bröd till andra wraps MEN om det inte ska vara av efterrättskaraktär så skippa bara sockret i degen (låt sirapen vara kvar).

6-8 st

Du behöver:

  • 1/2 sats av universaldeg enligt recept HÄR
  • Falsk mandelmassa utan mandel och även frisk kokosgrädde enligt receptet HÄR

Gör så här:

  1. Följ anvisning enligt receptet för universaldegen
  2. Låt jäsa 1 h
  3. Dela upp degen i 6-8 st delar
  4. Rulla varje degbit till en boll och lägg på välmjölat bakbord alternativt på plastfolie och kavla (eller platta) ut till 2 mm i tjocklek, riktigt tunt alltså
  5. Lägg över varje bit på bakplåtspapper (om du inte kavlat direkt på bakplåtspapperet (tryck bara ihop ev. skador i degen)
  6. Låt jäsa ytterligare en liten stund (om du hinner (15-20 minuter) medan du värmer upp ugnen till 200grader
  7. Grädda mitt i ugnen i ca. 4 minuter, ska bara precis genomgräddas men absolut inte få färg (ska fortfarande vara mjukt och töjbart)
  8. Ta ut och förflytta varje brödbit med hjälp av stekspade till en tallrik som du täckt med kökshanduk
  9. Lägg en till kökshandduk ovanpå så att brödet håller sig mjukt, låt svalna
  10. När brödet svalnat, brev på den falska mandelmassan och spritsa på grädden
  11. Rulla ihop eller vänd bara in sidorna mot mitten
  12. Klart!