Mini-bakelser med smak av mandel, toppade med rabarber/jordgubbsfrosting och dekorativt smultron.
Fritt från ägg, mjölk, gluten och soja bl.a.
Dessutom lätta att förbereda flera dagar i förväg.
I vårat fall spontananvändning av rester från 1årskalas (tårtbotten och frosting)
- Tårtbotten enligt recept (min smaksatt med mandelarom), låt svalna. Dela i 2 lager -gluten-, ägg- och mjölkfri
- Frosting enligt recept. Min med puré av uppkokta jordgubbar och rabarber med vaniljstång. (mjölkfri)
- Stansa ut små formar ur tårtbottnen. Dekorera enbart ovanpå med spritsad frosting eller gör ”mini-tårtor” i flera lager. Munsstora bitar är iförsej godast enligt mig.
- Dekorera med valfria bär eller strössel.
Smakkombinationerna är oändliga.
Exempelvis
- smak av citron i tårtbotten, citron/aplesin-frosting, dekorera med kanderade apelsinskal och mynta
- smak av kanel i tårtbotten, lingonfrosting med pepparkakssmulor ovanpå
- neutral tårtbotten med polkafrosting och krossade polkagrisar
- etc