minibakelser

Mini-bakelser med smak av mandel, toppade med rabarber/jordgubbsfrosting och dekorativt smultron.

Fritt från ägg, mjölk, gluten och soja bl.a.

Dessutom lätta att förbereda flera dagar i förväg.

I vårat fall spontananvändning av rester från 1årskalas (tårtbotten och frosting)

  1. Tårtbotten enligt recept (min smaksatt med mandelarom), låt svalna. Dela i 2 lager -gluten-, ägg- och mjölkfri
  2. Frosting enligt recept. Min med puré av uppkokta jordgubbar och rabarber med vaniljstång. (mjölkfri)
  3. Stansa ut små formar ur tårtbottnen. Dekorera enbart ovanpå med spritsad frosting eller gör ”mini-tårtor” i flera lager. Munsstora bitar är iförsej godast enligt mig.
  4. Dekorera med valfria bär eller strössel.

Smakkombinationerna är oändliga.

Exempelvis

  • smak av citron i tårtbotten, citron/aplesin-frosting, dekorera med kanderade apelsinskal och mynta
  • smak av kanel i tårtbotten, lingonfrosting med pepparkakssmulor ovanpå
  • neutral tårtbotten med polkafrosting och krossade polkagrisar
  • etc