chips

Du behöver:

  • Gulbetor
  • Sötpotatis
  • Kryddblandning (ex. denna fusk-krydda med smak av sour cream utan sour cream )
  • Olja för fritering alternativt gör chipsen i ugnen

sourcream

Gör så här:

  1. Hyvla betor och sötpotatis (med eller utan skal) riktigt riktigt tunt. Ex. med mandolin eller med osthyvel eller potatisskalare. OBS! Ta inte en osthyvel som använts till ost om du är riktigt känslig.
  2. Hetta olja till ca 170grader alternativt ugnen till ca 100grader
  3. Fritera chipsen några i taget tills krispiga och lägg för att torka på hushållspapper alternativt grädda i ugnen i ca 1h (eller tills krispiga)
  4. Krydda
  5. Klart!

Tips! Går även med polkabetor, rödbetor och morot. Eller varför inte med plsternacka för er som tål. Och förstås med vanlig potatis för er som kan 😉