Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
En frisk och smakrik aioli gjort på sötpotatis. Du kan även piffa till den genom att blanda i lite veganmajonnäs. Passar till kött, fågel, vegetariskt och säkerligen även till fisk för er som tål.
Du behöver:
- 1 normalstor sötpotatis
- ca. 1 dl neutral olja, ex. raps
- 1 tsk äppelcidervinäger
- 1 vitlöksklyfta (eller mer)
- salt, gärna örtsalt
- svartpeppar
- ex. någon knivsudd xanthangummi
- ev. 1/2 dl veganmajonnäs enligt recept HÄR
Gör så här:
- Skala och skär sötpotatisen i kuber
- Koka upp o vatten tills mjuk, häll av och låt kallna
- Mixa sötpotatisen till en slät puré
- Fortsätt mixa medan du strilar i oljan
- Mixa sist i vinägern
- Smaka av med salt, peppar och pressad vitlök
- Om du önskar tjockare konsistens kan du mixa i en knivsudd xanthangummi i taget
- För lite fylligare smak rör även ner veganmajonnäs