Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

En frisk och smakrik aioli gjort på sötpotatis. Du kan även piffa till den genom att blanda i lite veganmajonnäs. Passar till kött, fågel, vegetariskt och säkerligen även till fisk för er som tål.

Du behöver:

  • 1 normalstor sötpotatis
  • ca. 1 dl neutral olja, ex. raps
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 vitlöksklyfta (eller mer)
  • salt, gärna örtsalt
  • svartpeppar
  • ex. någon knivsudd xanthangummi
  • ev. 1/2 dl veganmajonnäs enligt recept HÄR

Gör så här:

  1. Skala och skär sötpotatisen i kuber
  2. Koka upp o vatten tills mjuk, häll av och låt kallna
  3. Mixa sötpotatisen till en slät puré
  4. Fortsätt mixa medan du strilar i oljan
  5. Mixa sist i vinägern
  6. Smaka av med salt, peppar och pressad vitlök
  7. Om du önskar tjockare konsistens kan du mixa i en knivsudd xanthangummi i taget
  8. För lite fylligare smak rör även ner veganmajonnäs