Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

Här kommer en rätt med underbara somriga smaker. Stekt lax som serveras med ljummen potatissallad gjord på kall färskpotatis, nykokt vit sparris med lätt citronsmak, färska rädisor, ugnsrostade rädisor, spenat, persilja och olja. Både i potatissalladen och sen vid sedan om serveras den underbara pepparrotsmajonnäsen.

Du behöver:

Laxen

  • Laxfile
  • salt (gärna örtsalt)
  • peppar
  • olja för stekning

Pepparrotsmajonnäsen

  • sats McSaradip (majonnäs) enligt recept HÄR
  • riven pepparrot i önskad mängd, jag som gillar mycket smak tog 1/2 dl men prova dig fram

Potatissalladen

  • Färskpotatis (kokt men avsvalnad, gärna t.o.m. kall -ex. rester från annan måltid)
  • Vit sparris som du kokat enligt recept HÄR
  • Rädisor där du delar och rostar i ugnen med olja/salt/peppar i ca. 15 minuter på 200 grader
  • Skivade rädisor
  • Bladspenat/babyspenat
  • Färsk persilja
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Förbered alla komponenter till potatissalladen. Potatisen ska vara avsvalnad och får gärna vara helt kall. Du kan däremot göra rädisorna o sparrisen så att den är ljummen vid färdigställande av potatissalladen.
  2. Blanda samman pepparrotsmajonnäsen
  3. Blanda majo (men spara lite till servering) med potatisen och dom andra komponenterna i potatissalladen.
  4. Salta o peppra laxen
  5. Stek laxen i het oljad panna tills krispig yta och färdigt inre.
  6. Servera.