1212

Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.

En lätt vitlökssmakande majonnäs med mycket touch av ruccola. Supergod och fräsch. UTMÄRKT till grillat eller stekt men faktiskt även till sallad. Dagen efter, efter att ha stått i kylen, har kokosmjölken stelnat och såsen har en mer tjock konsistens, perfekt som dip.

Du behöver:

Tomatkyckling

  • Kycklingbröst- eller lårfilé
  • soltorkade tomater
  • olivolja

Ruccoladressing

  • 1 sats veganmajonnäs enligt recept HÄR MEN ta dubbla mängden kokosmjölk (eller annan växtgrädde) men behåll resterande måtten
  • 3 stora nävar färsk ruccola
  • svartpeppar
  • örtsalt
  • 1 liten vitlöksklyfta

Gör så här:

  1. Mixa soltorkade tomater i olja tills du får en tomatpasta
  2. Gnid in kycklingen i tomatpastan, olivolja och krydda med örtsalt
  3. Bryn lite yta i oljad stekpanna
  4. Tillaga färdigt i ugnen på 175 grader (tiden beror på storleken på filéerna)
  5. Förbered majonnäsen
  6. I slutet (när du är nöjd med konsistensen) mixar du även i ruccolan och vitlöken
  7. Krydda med örtsal och svartpeppar
  8. Här serverar jag kycklingen på en bädd av ruccola, till ris och snabbsyrad fänkål (recept HÄR) tillsammans med kycklingskyn och ruccoladressingen. SÅ gott!