Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Jag har flera recept på pannkakor, både flera recept på tunna och recept på amerikanska, kokospannkaka och bananpannkaka bl.a. Min favorit är en tunn och rullbar/vikbar pannkaka vars recept du finner HÄR. Men utifrån en förfrågan gjorde jag ett recept enbart gjort av ris- och potatismjöl. Så. Här kommer den.
Du behöver:
- 2 dl ljust rismjöl
- 1 dl klibbrismjöl
- 1 dl potatismjöl
- 1-1,5 tsk fiberhusk (lite beroende på fabrikat)
- 1 tsk xanthangummi alternativt ytterligare 2 tsk fiberhusk
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 8-9 dl vatten
- 1 nypa salt
Gör så här:
- Blanda alla torra ingredienser först
- Vispa i vatten
- Kör eventuellt med stavmixer om du har klumpar
- Låt smeten vila 5 minuter
- Stek i het oljad panna
- Vänd INTE för tidigt, du ser på ytan att den börjar torka innan du kan vända
- Stapla färdiga pannkakor på varandra och låt vila några minuter
- Servera! Går att vika o rulla. Tunna härliga o supergoda