Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a

Pannkakor kan man göra på så oerhört många vis men ibland verkar det krävas en viss vana att få till det. Ägg- och glutenfritt är naturligt något känsligare än ”vanliga” varpå viss ytterligare modifiering verkar behövas beroende av vilka fabrikat av mjöler man använder men också utifrån vilken stekpanna och spis man har. Jag steker åtminstone mina pannkakor på medelhög temperatur och har några stekpannor som jag känner mig oerhört van och nöjd med. Tunnpannkakor är det som folk berättar att dom har svårast att få till, själv gör jag dessa ur flera av mina tidigare pannkaksrecept men här kommer ett till. Tunnpannkakor ska just vara tunna och böjbara enligt mig, ska lätt gå att vika eller rulla utan att dom faller samman. Prova det här kanske?

Du behöver:

  • 4dl mjölblandning (2dl majsmjöl, 1dl rismjöl, 1dl majsstärkelse)
  • 1tsk fiberhusk
  • 1/2tsk xanthangummi
  • 1tsk salt
  • 2tsk bakpulver
  • 2tsk vaniljsocker
  • 7-9dl vatten
  • ev. 1msk socker (ger ännu mer färg till pannkakan)

Gör så här:

  1. Blanda samman alla torra ingredienser
  2. Tillsätt vätskan under omrörning
  3. Låt svälla 15minuter
  4. Stek i olja i panna på medelhög temperatur
  5. Låg gärna pannkakorna vila ovanpå varandra på tallrik några minuter innan servering, alternativt vänd högen och börja servera från dom som gräddades först