Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.
När man inte kan köpa hel- o halvfabrikat men ändå får till en supergod falsk f*skpinne. ?
Du behöver:
- 4 dl blomkålspuré (kokad mixad blomkål) -ca 750g färskt blomkålshuvud
- 2 dl majsstärkelse
- 1 dl majsmjöl
- 3 tsk fiberhusk
- 1 tsk mald/smulad kelp/sjögräs/noriblad (för lite havssmak)
- 1 tsk örtsalt
- 1 tsk lökpulver
- 1 krm mald peppar (vit eller svart beroende av preferens)
- 3 tsk fryst hackad dill
- 1 krm bakpulver
- bästas paneringen enligt recept HÄR (Följ receptet i länken: förfarande kräver fint mjöl att vända pinnarna i, frityrsmet att doppa pinnarna i, ströbröd -gärna av majsvariant)
- olja för stekning
Gör så här:
- Börja med smeten som utgör f*sken. Det bästa är att man t.o.m kan förbereda den här någon eller några dagar i förväg och bara förvara i kylen. T.o.m riktigt långt i förväg och förvara i frysen ?
- Först måste man fixa blomkålspurén OM man inte använder sig av en färdig blomkålspuré, bara dela blomkålen i bitar -koka tills mjuk, sila, mixa till slät puré.
- Låt svalna aningens så att ingredienserna som sen tillsätts inte skållas
- Du ska använda ca 4 dl blomkålspuré
- Rör ner alla resterande ingredienser och rör till en tjock smet, låt svälla en stund.
- Fyll smeten i en bakplåtspappersklädd form eller bred ut på bakplåtspapper på ett vis så att du får önskad tjocklek på dom blivande pinnarna. Frys i någon timme (eller så länge tills dagen då du ska använda kommer)
- Ta ut, om den bara varit fryst någon timme eller ett par så är det nu bara att skära upp i lagom stora pinnar. Har den varit fryst väldigt länge kan det med fördel väntas en stund så att den inte är helt genomfrusen.
- Bara skär upp och nu är det dags att panera.
- Följ recept för bästa paneringen, vänd pinnarna i fint mjöl, doppa i frityrsmet och vänd i allergivänligt ströbröd/krossade cornflakes/polenta etc.
- Stek i het panna med rikligt med olja
- KLART!