Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a.
Här är ett gammal recept som jag visst hade glömt att publicera. Så varsågod. Semmelsmak i en söt och mjuk wrap. Falsk mandelmassa och vegangrädde. Tips! Wrapsen/brödet kan även användas som bröd till andra wraps MEN om det inte ska vara av efterrättskaraktär så skippa bara sockret i degen (låt sirapen vara kvar).
6-8 st
Du behöver:
- 1/2 sats av universaldeg enligt recept HÄR
 - Falsk mandelmassa utan mandel och även frisk kokosgrädde enligt receptet HÄR
 
Gör så här:
- Följ anvisning enligt receptet för universaldegen
 - Låt jäsa 1 h
 - Dela upp degen i 6-8 st delar
 - Rulla varje degbit till en boll och lägg på välmjölat bakbord alternativt på plastfolie och kavla (eller platta) ut till 2 mm i tjocklek, riktigt tunt alltså
 - Lägg över varje bit på bakplåtspapper (om du inte kavlat direkt på bakplåtspapperet (tryck bara ihop ev. skador i degen)
 - Låt jäsa ytterligare en liten stund (om du hinner (15-20 minuter) medan du värmer upp ugnen till 200grader
 - Grädda mitt i ugnen i ca. 4 minuter, ska bara precis genomgräddas men absolut inte få färg (ska fortfarande vara mjukt och töjbart)
 - Ta ut och förflytta varje brödbit med hjälp av stekspade till en tallrik som du täckt med kökshanduk
 - Lägg en till kökshandduk ovanpå så att brödet håller sig mjukt, låt svalna
 - När brödet svalnat, brev på den falska mandelmassan och spritsa på grädden
 - Rulla ihop eller vänd bara in sidorna mot mitten
 - Klart!
 
