Vi är en familj på 2 vuxna och 4 barn varav dom ALLA svåra allergier finns hos ett av barnen, det förstfödda. Vår älskade son har drabbats av en stor mängd allergier som tog oerhört lång tid att utröna. Han har haft bl.a. ca. 50 födoämnesallergier men på
senare år minskande. Han har alltså väldigt många allergier men även väldigt allvarliga sådana. Flera av allergierna är livshotande och många dessutom luftburna. Därtill finns en oerhörd känslighet för indirekt kontakt med allergenerna. Enda sättet att tillgodose en säker miljö för honom, en frizon, var att göra HEMMET ”rent”. Därav har vi på gott och ont fått se till att hela hushållet är fritt från det som han inte tål. Därför äter vi alla samma mat i hushållet. Vi anstränger oss hårt för att laga god, näringsrik och aptitlig mat oavsett allergier.
http://matallergier.se/artiklar/19-barn5/1852-manga-ljuspunkter-i-livet-trots-otaliga-matallergier
- Nästan varje dag förundras jag över hur vi någonsin (FÖRR) ens kunde tänka oss att man kan laga vanlig mat, baka vanliga bakverk och äta vanlig mat utan risk för ett kraftigt allergiskt barn (OBS” NU pratar jag verkligen utifrån vår situation)
- Nästan varje dag tackar jag för den goda mat VI äter
- Nästan varje dag känner jag tillfredsställelse i att sonen slipper sitta ensam på ett hörn och äta något ”annorlunda”
- Nästan varje dag känner jag trygghet i att vårt hem är en frizon åt vår son
- Nästan varje dag gläds jag åt dom val vi gjort och ATT vi fått det att fungera!