Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.

Min nya must-have 😮😋 Så krispigt. SÅ gott. Så himla enkla och snabba att tillaga. Består av valfria rivna grönsaker, blandade i en frityrsmet och friterade. Makalöst gott.

2 portioner som huvudrätt, räcker till ca 4 personer om bara tilltugg

Du behöver:

  • 5 dl valfria grovrivna (INTE finrivet) rotfrukter/grönsaker utifrån preferens. Exempelvis sötpotatis, morot, palsternacka, zucchini, jordärtskocka, lök. Gärna en blandning av grönsaker, åtminstone ett par olika och gärna lök med om du gillar det (obs! Löken ska inte rivas utan istället skivas tunt)
  • 2 msk valfritt mjöl (ex majsmjöl, rismjöl, bovetemjöl, hirsmjöl etc)
  • valfritt med salt och peppar
  • 1 sats frityrsmet enligt recept HÄR.
  • olja för fritering, ex raps, solros, majs, kokos

Gör så här:

  1. Börja med att hetta upp oljan för iordningställandet av resten går så fort. Hetta upp oljan till ca 170-190 grader
  2. Riv grönsakerna grovt, undantag för lök som ska skivas tunt
  3. Krama ur överskottsvätska ur grönsaker, beror på vilka grönsaker du använder
  4. Blanda dom rivna grönsakerna med mjölet och eventuellt salt och peppar (går utmärkt att salta efter fritering också)
  5. När mjölet är blandat med grönsakerna vispar du ihop frityrsmeten, bara vispa samman ingredienserna och häll över grönsaker
  6. När oljan är het nog klickar du i ca 1 msk i taget av grönsaksblandningen och låter fritera tills krispig och gyllenbrun, tar någon minut eller 2, beror lite på valda grönsaker
  7. Ta av och låt rinna av på hushållspapper
  8. Servera som det är istället för Nuggets till ex ris eller pommes. Är bara som det är med salt på toppen, eller med valfri sås. Beroendeframkallande!