Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a. Veganskt.

När man inte kan köpa hel- o halvfabrikat men ändå får till en supergod falsk f*skpinne. 👌

Du behöver:

  • 4 dl blomkålspuré (kokad mixad blomkål) -ca 750g färskt blomkålshuvud
  • 2 dl majsstärkelse 
  • 1 dl majsmjöl
  • 3 tsk fiberhusk
  • 1 tsk mald/smulad kelp/sjögräs/noriblad (för lite havssmak)
  • 1 tsk örtsalt 
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 krm mald peppar (vit eller svart beroende av preferens)
  • 3 tsk fryst hackad dill
  • 1 krm bakpulver
  • bästas paneringen enligt recept HÄR (Följ receptet i länken: förfarande kräver fint mjöl att vända pinnarna i, frityrsmet att doppa pinnarna i, ströbröd -gärna av majsvariant)
  • olja för stekning

Gör så här:

  1. Börja med smeten som utgör f*sken. Det bästa är att man t.o.m kan förbereda den här någon eller några dagar i förväg och bara förvara i kylen. T.o.m riktigt långt i förväg och förvara i frysen 👌
  2. Först måste man fixa blomkålspurén OM man inte använder sig av en färdig blomkålspuré, bara dela blomkålen i bitar -koka tills mjuk, sila, mixa till slät puré.
  3. Låt svalna aningens så att ingredienserna som sen tillsätts inte skållas
  4. Du ska använda ca 4 dl blomkålspuré
  5. Rör ner alla resterande ingredienser och rör till en tjock smet, låt svälla en stund.
  6. Fyll smeten i en bakplåtspappersklädd form eller bred ut på bakplåtspapper på ett vis så att du får önskad tjocklek på dom blivande pinnarna. Frys i någon timme (eller så länge tills dagen då du ska använda kommer)
  7. Ta ut, om den bara varit fryst någon timme eller ett par så är det nu bara att skära upp i lagom stora pinnar. Har den varit fryst väldigt länge kan det med fördel väntas en stund så att den inte är helt genomfrusen.
  8. Bara skär upp och nu är det dags att panera.
  9. Följ recept för bästa paneringen, vänd pinnarna i fint mjöl, doppa i frityrsmet och vänd i allergivänligt ströbröd/krossade cornflakes/polenta etc.
  10. Stek i het panna med rikligt med olja
  11. KLART!