profil

Lite kort om mig då.

Jag är en lite halvung/halvgammal (beroende på vad som bestämmer ens ålder) kvinna på 37 år. Jag är gift med min ungdomskärlek och vi har 4 underbara barn födda 2009, 2014, 2017 och 2019.

jag

Jag arbetar som sjuksköterska och jag lever som mamma. Familjen har alltid varit, är och kommer alltid vara det som räknas.

Mina värderingar och mitt förhållningssätt kommer från min mor, en mor som ensam fostrat mig och mina syskon med ett överskott av kärlek.

lilje

Jag är envis, viljestark och förbaskat bestämd.

Kanske inte alltid den mest spontana eller innovativa människan på jorden men däremot makalöst organiserad och strukturerad.

Jag har absolut inget överskott av nära vänner men jag tror mer på att ha bra vänner före att ha många vänner.

Den vardag jag lever idag, den har JAG valt utifrån dom förutsättningar livet utdelat till mig. För att citera Astrid Lindgren :

”Låt därför livet bära med sig vad det vill, och låt mig vara stark nog att ta emot vad det bjuder”

Jag är ärlig.

Jag tror på karma.

Jag är lycklig!

 

 

10 kommentarer till “Vem är jag?”

  • Kräftsoppa? Tyvärr äter vi inte fisk eller skaldjur då sonen inte tål det men vad ska receptet vara fritt från? Från förr i tiden var mina favoriter av kräfträtter en het med tomatbas och thaibasilika i och en med saffran och dill med aioli till. Skulle kunna komma med förslag på modifiering om du säger utifrån vilka allergier och kanske t.o.m har förslag på ett vanligt recept att utgå ifrån

 1. Camilla Heed Fröderberg

  Sara!
  Jag vill ge ett stort och innerligt tack till dig för att du delar med dig av din kunskap som bidrar med sådant som förgyller en allergikers vardag! Jag, en mamma till barn med allergier, lever med allt vad det innebär att vara allergisk, vilket är långt mycket mer än att endast undvika det man inte tål! Ofta serveras det ett betydligt mindre attraktivt allternativ till den allergiske, oavsett vad det gäller. När det gäller mat så är det i ärlighetens namn, inte så lätt att få det att både smaka gott och se gott ut! Många gånger är maten som serveras till allergiker en tråkig historia för både öga, mun och mage. ”Kompisens tallrik” ser ut som en riktig frestelse…vilket faktiskt är både tråkigt OCH onödigt, vilket man tydligt kan se i din mat blogg! Du visar att faktiskt kan vara både enkelt och gott, samt en riktig fröjd för ögat!! Att kunna servera sina barn mat och fika som man vet att dom mår bra av och att även se en matglädje och lust i deras ögon är en riktig FRÖJD! Därför vill jag ge dig mitt stora tack för att du är en del av guldkanten i deras livs situation!
  Stort tack till dig Sara, jag önskar dig alla goda välsignelser!
  Camilla F

 2. Tack för att jag hittade hit av en slump! Har en dotter född 2009 med mjölkprotein, ägg samt gluten! Bakat dina kubb och alla i familjen var fantastisk nöjd! Du ör fantastisk duktig som knåpat ihop alla dessa recept! Tusen tusen tack. Vi kommer prova många av dina recept fortsättningsvis. Dottern längtar efter sockerkringlor samt munkar. Har Du något recept på det? Stor kram o tack

  • Hej och välkommen hit ? Om du har FB kandu hitta Matsara även där. Vår äldsta är också född 2009. ? Visst finns det recept på munkar men är osäker på vad du menar med kringlor. Finns recept på kringlor som kakor och kringlor som ”soft pretzels” men du kan även använda bull- eller munkdegen för att grädda i ugnen och doppa i socker efter gräddning.

 3. Camilla Heed Fröderberg

  Sara…bästa Sara…!!!
  HUR skulle jag ha kunnat erbjuda min allergiska tjej så mycket gott om det inte vore för din skull?!!
  För oss är du en riktig välsignelse som har ”räddat” oss från all fruktansvärt utanförskap som barnen i våran situation får tampas med dagligen!! Jag förstår inte hur det är möjligt att ens kunna komma på så många recept likvärdiga ”vanliga bakverk”!! Du ska ha miljoners miljoner TACK för det varma och innerliga hjärta du har för våra barn!! Har du funderat på att ha någon kurs 🤔?! Jag KOMMER som ett skott isf ☄️!
  Fundera… Stor kram och tack innerligt för ditt givande Sara!!
  Hälsn Camilla F

 4. Alltså tack för att du delar med dig av dina fantastiska recept till oss andra! Tack vare dig känns allting mindre hopplöst som allergiförälder!
  Jag hoppas det är okej att länka till din blogg i min egen blogg?

Lämna ett svar

XHTML: Du kan använda dessa taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>