Fritt från mjölk, ägg, gluten och soja bl.a

Även om en långkokt bolognese nog är favoriten är det skönt med lite ”snabbmat”. 

Du behöver:

  • 400g kött
  • 1 liten gul lök (går att utesluta)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1burk/tetra krossade eller passerade tomater, ca. 400g. (ev. med smaksättning om det finns någon du tål). Själv föredrar jag Polpa muttis rena krossade tomater UTAN massa tillsatser men en annan favorit är att använda mig av överblivna tacosalsor och mixa släta innan användning 
  • 1 dl kokosmjölk
  • Valfri kryddning (salt, peppar, paprika, lökpulver, torkad basilika är mina favoriter. Jag använder också aningens honung (någon tsk och likaså av vinäger när jag steker färs)
  • olja för stekning (ex raps)

Gör så här:

 

  1. Stek lök och vitlök och sen köttfärs i olja och krydda med valfria kryddor
  2. Tillsätt krossade tomater  och kokosmjölken
  3. Låt koka upp
  4. Låt puttra och smakerna ta sig
  5. Smaka av kryddningen 

 

Går att tillaga på tiden som pastan kokar