Med ett barn med extremt många födoämnesallergier, framförallt mot dom vanligaste livsmedel i det svenska köket, ställs det en del krav på uppfinningsrikedom.
Därför kommer du hitta recept på nya varianter av all ”vanlig” mat. Dom allra flesta recepten är fria från främst mjölk (således även laktos), ägg, vete, havre, råg, korn (och således gluten), potatis, tapioka, fisk, soja, nötter, skaldjur, många rotfrukter men också från massa vanliga frukter, grönsaker och diverse E-ämnen och tillsatser.
På senare år när allergierna mildrats har det även tillkommit en del recept med ex. fisk och potatis. Dom flesta bakverken (både bröd och efterrätter) blir naturligt (då vi inte använder mjölk eller ägg) ofta även veganska, med undantag för när bl.a. gelatin och honung används vilket ändå är undantaget.
http://www.allergia.se/andra-bullar-med-bloggaren-matsara/
http://www.allergia.se/tre-allergibloggare-ger-inspiration/
Glöm inte att kolla under recept som uppdateras hela tiden. Du kan också söka själv i receptarkivet.
Du får mer än gärna fråga om hjälp att anpassa efter dina behov!
Du får också gärna komma med önskemål om vad för recept som ska publiceras, eller varför inte komma med en utmaning om vad du vill att jag ska modifiera utifrån vanliga recept?!
Har även en sida på facebook kopplat till bloggen, följ mig gärna där också och ställ gärna frågor eller kom med synpunkter https://www.facebook.com/allergimatsara
Boken rymmer allergianpassade recept på den vanligaste vardagsmaten och bakningen för en helt vanlig familj, allt det där standardmässiga som man möjligen tror sig inte kunna ordna med allergi. Med den här boken skriven av mig kommer du alltså att få veta allt du behöver veta när du träder in i livet med allergi och specialkost.